021-910-99-097

کارت بازرگانی

کشورها برای نظارت و ساماندهی مراودات اقتصادی و بازرگانی با یکدیگر اقدام به وضع قوانین و مقرراتی در زمینه تجارت و بازرگانی نموده اند .

براساس این قوانین تجار، صادرکنندگان، بازرگانان، تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی ، برای انجام امور تجاری مکلف به اخذ مجوزهایی میباشند که به فعالیت های آنان وجهه قانونی و رسمی ببخشد .

کارت بازرگانی

اولین و اصلی ترین مجوزی که تجار برای فعالیت اقتصادی به آن نیاز دارن کارت بازرگانی است

دارنده این کارت مجاز به تجارت در عرصه ی واردات و صادرات کالا و فعالیت در زمینه ثبت سفارش ، ترخیص کالا ، واردات از مناطق آزاد ، حق العمل کاری گمرک و صادرات کالاهای مجاز میباشد .

این کارت توسط اتاق تعاون ایران در تهران یا سایر شهرستان ها صادر و پس از تائید سازمان صنعت ، معدن و تجارت معتبر خواهد بود. عضویت اتاق بازرگانی برای دریافت کارت الزامیست .

اتاق بازرگانی

اتاق بازرگانی ایران، یک تشکل حقوقی غیر انتفاعی با استقلال مالی است . این موسسه ، جهت ایجاد هماهنگی و همکاری میان بازرگانان و صاحبان صنایع و معادن ، در مراکز تجاری مهم مملکتی بوجود آمده ووظیفه هماهنگ سازی فعالیت آنها با دولت و چانه زنی با نهادهای حکومتی برای تأمین منافع آنها را بر عهده دارد .

عضویت در این اتاق برای افراد حقیقی و حقوقی به شرط داشتن شرایط لازم وارئه تمامی مدارک اعلام شده با تایید اعتبار آنان از جانب دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی امکان پذیر است .

عضویت در اتاق برای دریافت خدماتی مانند صدور و تمدید کارت بازرگانی ، صدور گواهی مبدا ، رسیدگی به امور ویزای تجار ، رسیدگی به دعاوی بین المللی ، و …. الزامیست. ضمنا کارت عضویت اتاق و کارت بازرگانی تواما صادر میگردد یعنی شخصی که دارای کارت بازرگانی است عضو اتاق بازرگانی نیز میباشد .

توجه داشته باشید عضویت اتاق بازرگانی به تنهایی برای امور تجاری یا درخواست گواهی مبداء کافی نیست و برای انجام کلیه مراحل صادرات و واردات ، ارائه کارت بازرگانی الزامی ایست .

دریافت کارت بازرگانی

هر شخصیت حقیقی و حقوقی می تواند همزمان دو کارت حقیقی و حقوقی داشته باشد اما داشتن دو کارت حقیقی یا دو کارت حقوقی برای یک نفر امکان پذیر نیست.

شرایط لازم برای دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقیقی :

  • داشتن حداقل 24 سال سن برای متقاضیان الزامیست .
  • ارائه مدرک تحصیلی مرتبط با موضوع تجارت یا مجوز تولید از یکی از وزارتخانه ها و درغیر این صورت داشتن حداقل سه سال سابقه فعالیت تجاری یا تولیدی قابل اثبات .
  • اثبات تمکن مالی برای فعالیت درحوزه ی مورد نظر.
  • داشتن محل کسب مشخص متناسب فعالیت خود اعم از ملکی یا استیجاری
  • داشتن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت برای آقایان
  • داشتن حساب جاری در یکی از شعب بانک های داخلی
  • نداشتن رابطه استخدامی با دستگاه ها و سازمان های دولتی
  • نداشتن محکومیت موثر کیفری و امکان ارائه گواهی عدم سوء پیشینه .
  • عدم ورشکستگی به تقصیر و تقلب
  • عضویت در اتاق بازرگانی

اشخاص حقیقی غیر ایرانی ملزم به ارائه پروانه کار و اقامت معتبرمیباشند . همچنین ارائه برگ پایان خدمت نظام وظیفه برای آنان الزامی نیست .

شرایط لازم برای دریافت کارت بازرگانی اشخاص حقوقی :

  • شرکت طبق ضوابط قانونی ثبت شده باشد .
  • شرکت پرونده مالیاتی داشته باشد .
  • شرکت میبایست عدم ورشکستگی خود را اتبات نماید .
  • شرکت میبایست محل کسب مشخص متناسب فعالیت خود داشته باشد .
  • شرکت متقاضی میبایست سابقه کافی فعالیت در حوزه ی اقتصاد و تجاری داشته باشد .
  • متقاضی کارت بازرگانی میبایست عضویت اتاق بازرگانی را داشته باشد .

چند نکته :

1.مدیران شرکت های تعاونی و شرکت های دولتی و شرکت های موضوع قانون حفاظت صنایع مشمول محدودیت نداشتن رابطه استخدامی با دستگاه ها و سازمان های دولتی نمی باشند.

2.مدیران عامل و رئیسان هیئت مدیره شرکت باید دارای پروانه کار و اقامت معتبر بوده و سابقه ی محکومیت موثر کیفری نداشته باشد.

3.مدیران شرکت های دولتی و شرکت های متعلق به نهادهای انقلابی و شرکت های قانون حفاظت صنایع که حکم مدیریت آنان توسط سازمان های دولتی صادر شده باشد از ارائه گواهی نداشتن محکومیت کیفری معافند.

افرادی که از ارائه کارت بازرگانی معافند:

موارد معافیت از داشتن کارت بازرگانی به قرار ذیل است:

  • شرکت های تعاونی مرزنشینان برای ورود کالاهای مورد نیاز خانوارهای مرزنشین طبق فهرست مربوط و در حد تعداد، مقدار و ارزش تعیین شده و صدور کالاهای ما به ازاء کالاهای وارداتی.
  • ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی که بین سواحل ایران و سایر کشورها در تردد هستند برای ورود کالاهای مورد نیاز خانواده خود در حد تعداد، مقدار و ارزش تعیین شده
  • پیله وران، برای ورود کالاهای قابل ورود مورد نیاز استان خود و استان های همجوار در صورت اخذ کارت پیله وری و مجوز ورود از اداره بازرگانی شهر یا استان مربوطه.
  • کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور در صورت داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار و امور اجتماعی طبق فهرست مربوط و در حد تعداد، مقدار یا ارزش تعیین شده
  • کالاهایی که ورود و صدور آن ها، به تشخیص گمرک برای فروش نمی باشد

مدت اعتبار کارتهای بازرگانی

مدت اعتبار کارتهای بازرگانی یک سال پس از اولین صدور میباشد و در صورت درخواست برای تمدیداعتبار آن برای بار دوم به صورت سه ساله تمدید می شود و پس از پایان اعتبار سه ساله میتوان آن را به مدت ۵ سال تمدید کرد .

کارت های بازرگانی ۵ پنج ساله در ابتدا ا به شرکت های ارائه می شود که تولید و صادرات کالا از صفر تا صد با خود شرکت باشد.

ابطال کارت بازرگانی

دارندگان کارت بازرگانی میتواند به صورت اختیاری کارت خود را با ارائه مدارکی همچون اظهارنامه تقاضانامه و گواهی آخرین اظهارنامه مالیاتی خود را باطل نماید. لازم به ذکر است که در صورت ابطال اختیاری میتوان درآینده نسبت به اخذ مجدد کارت اقدام نمود.

از طرفی در مواردی در صورت احراز عدم رعایت قوانین مانند قاچاق کالا، پولشویی،سوءاستفاده از کارت، واردات و صادرات کالاهای ممنوعه از سوی دارنده کارت بازرگانی ، مرجع صادر کننده کارت

اتاق بازرگانی میتواند در صورت احراز عدم رعایت قوانین مانند قاچاق کالا، پولشویی،سوءاستفاده از کارت، واردات و صادرات کالاهای ممنوعه ، اقدام به ابطال کارت بازرگانی صورت موقت و یا دائمی نماید . در صورت ابطال کارت بازرگانی به صورت دائم دارنده آن به هیچ عنوان حق دریافت مجدد به نام خود و یا شرکت خود را ندارد.

شما میتوانید برای مشاوره درخصوص عضویت اتاق بازرگانی ویا اخذ کارت بازرگانی با مشاورین ما از طریق تماس تلفنی و واتس اپ در ارتباط باشید .

شماره های تماس
Search
پیمایش به بالا